فهرست مطالب

مطالعات دفاع مقدس - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1401)

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد اکرمی نیا* صفحات 9-34

    این مقاله به دنبال واکاوی ویژگی های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس است. هدف اصلی این مقاله شناخت ویژگی های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس است. سیوال مطرح شده عبارتست از این که ویژگی های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس کدامند؟. در قالب فرضیه تحقیق به نظر می رسد ویژگی های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس عبارت بوده است: ایدیولوژی انقلابی، عدم تعهد رادیکال، الهام بخشی، صدور انقلاب و... . پژوهش از نوع کاربردی است و با روش های توصیفی و تاریخی انجام شده است. داده های تحقیق با روش کتابخانه ای و ابزار اسناد و مدارک گردآوری شده و با روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج تحقیق نشان می دهد ویژگی های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس عبارت بوده است: ایدیولوژی انقلابی، عدم تعهد رادیکال، الهام بخشی، صدور انقلاب، موازنه سازی، مدافع منطقه ای، هویت مقاومت، مدل سازی کنش انقلابی، کنش ژیوپلیتیکی و رهبر منطقه ای.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، ایران، دفاع مقدس، ایدئولوژی، انقلاب
  • قدیر نظامی پور* صفحات 35-59

    هدف این تحقیق شناخت مبانی هستی شناسانه و معرفت شناسانه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس است. پرسش اصلی مقاله آن است که «نشانه های هسته شناسانه و معرفت شناسانه سیاست خارجی ایران در دوران دفاع مقدس کدام است؟» فرضیه تحقیق به این موضوع اشاره دارد که «قالب های هستی شناسانه سیاست خارجی دفاع مقدس براساس آموزه های اسلام گرایی و براساس نشانه های جهاد و مقاومت، رهبری دینی و موعودگرایی شکل گرفته است. در حالی که قالب های معرفت شناسانه سیاست خارجی تابعی از ضرورت های انقلاب اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی انقلابی، تامین حقانیت و مصلحت تاکتیکی بوده است.» تحقیق از نوع کاربردی است و با استفاده از روش های توصیفی و تاریخی انجام شده است. روش گردآوری اطلاعات میدانی است و از ابزار اسناد و مدارک برای گردآوری داده ها استفاده شده است و داده های گردآوری شده با روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد فرضیه مطرح شده مورد تایید قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: هستی شناسی، معرفت شناسی، سیاست خارجی ایران، جهاد و مقاومت، دیپلماسی انقلابی
  • رضا جهان فر، محسن مرادیان*، عاصمه قاسمی صفحات 61-84

    مطالعه و پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش ورزش و نهادهای ورزشی در ساختار جنگ (به ویژه سال های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران)، انجام و برای دستیابی به اهداف اصلی و فرعی از رویکرد ترکیبی بهره گرفته شده است. پژوهشگر به منظور اجرای پرسشنامه ای پایا و روا، انجام مطالعات بیشتر در مبانی نظری تحقیق و نظرسنجی های کارشناسانه را سرلوحه کار خود قرار داد. پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ (0.892) است. پس از محاسبه نتایج پرسشنامه با Spss ، در مرحله بعدی مصاحبه با تعداد 13 نفر از خبرگان دانشگاهی، نظامی و ورزشی انجام شد. برای تحلیل محتوای مصاحبه ها و استخراج مقوله ها و مفاهیم و ارایه گزارش از نرم افزار Maxqda استفاده شد. در نهایت نتایج منتج از پژوهش عبارتند از؛ 1- به رغم اینکه ورزش بر ساختار جنگ اثرگذار است، ولی اثرگذاری نهادهای ورزشی در ساختار جنگ کم است. 2- اگرچه ورزش در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اثرگذار بود ولی، نهادهای ورزشی نتوانستند به عاملی برای کاهش تنش و درگیری در این جنگ مبدل شوند. همچنین ورزش عاملی برای رونق جنگ و افزایش درگیری نظامی عراق و ایران محسوب نمی شود. البته حضور ورزشکاران ایرانی در جبهه توانست منجر به افزایش انگیزه حضور مردم ایران در جنگ و حمایت اجتماعی از ادامه فرایند جنگ شود. همچنین در سیوال اصلی (نقش ورزش و نهادهای ورزشی در جنگ) تعداد 6 مضمون اصلی و 22 کد، در سیوال فرعی نقش ورزش و نهادهای ورزشی در جنگ ایران-عراق، تعداد 4 مضمون اصلی و تعداد 16 کد شناسایی شد.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی، ورزش، نهادهای ورزشی، ساختار جنگ، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران
  • ابراهیم متقی*، مهدی قربانی صفحات 85-109
    هرگونه منازعه منطقه ای تاثیر خود را در اقتصاد سیاسی بین المللی به جا می گذارد. برخی از نظریه پردازان اقتصاد سیاسی بین المللی همانند «سوزان استرنج» به این موضوع اشاره دارند که بسیاری از جنگ های منطقه ای تلاش سازمان یافته ای برای کنترل مجدد منابع اقتصادی خواهد بود. براساس چنین نگرشی، هرگونه تلاش برای کنترل منابع اقتصادی و راهبردی زمینه لازم برای ظهور جنگ های منطقه ای جدید را به وجود می آورد. به همان گونه ای که جنگ ها رابطه درهم تنیده ای با اقتصاد سیاسی بین المللی دارند، با اقتصاد سیاسی کشورهای منطقه ای و بازیگران درگیر نیز رابطه متقابل دارد.زندگی اجتماعی و سیاسی ایران در دوران جنگ تحمیلی تحت تاثیر قالب های اقتصاد سیاسی دفاع حاصل شده است. در تبیین مقاله از روش شناسی تحلیل محتوا استفاده می شود و در تنظیم مقاله از رهیافت «رابرت گیلپین» و «سوزان استرنج» در ارتباط با شاخص های اقتصاد سیاسی بین المللی و منازعات منطقه ای استفاده شده است.پرسش اصلی مقاله آن است که «جنگ تحمیلی چه تاثیری بر اقتصاد سیاسی ایران به جا گذاشته است؟ » فرضیه مقاله به این موضوع اشاره دارد که «اقتصاد سیاسی دفاع مقدس منجر به رشد اقتصادی منفی و افزایش ضریب قابلیت های مقاومت و راهبردی در ایران گردید.» و آنچه به عنوان یافته تحقیق می توان به آن اشاره نمود این است که؛ جنگ تحمیلی زمینه فعال سازی زیرساخت های اجتماعی، اقتصادی و راهبردی ایران را فراهم نمود و اگرچه در دوران جنگ قابلیت اثربخشی ایران کاهش پیداکرد، اما این امر در دوران بعد از جنگمنجر به بالندگی نهادهای سیاسی و اجتماعی و افزایش ضریب رشد اقتصادی و درآمد سرانه کشور گردید.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی مقایسه ای، دفاع مقدس، رکود اقتصادی، خوداتکایی و خودکفایی راهبردی
  • زهره پوستین چی* صفحات 111-136
    عوامل فرهنگی و اجتماعی نقش موثری در شکل بندی های کنش رفتاری بازیگران دارند. نقش عوامل فرهنگی از این جهت اهمیت دارد که زیرساخت های رفتار جمعی شهروندان در شرایط جنگ، صلح، رقابت و همکاری های منطقه ای را منعکس می سازد. نقش یابی جامعه ایرانی در دوران دفاع مقدس، بدون توجه به شاخص ها و نشانه های مربوط به فرهنگ ایرانی، اندیشه سیاسی ایرانشهری و بنیان های ایدیولوژی شیعه امکان پذیر نمی باشد. فرهنگ اجتماعی جامعه ایرانی براساس «رویکرد مقابله با تهدیدات» و «بیگانه هراسی» بخش اجتناب ناپذیر آن محسوب می شود. چگونگی مقابله با تهدیدات بازیگران پیرامونی همواره به عنوان بخشی از نشانه های بنیادین فرهنگ سیاسی و اجتماعی ایران بوده است. فرهنگ مقابله با تهدیدات در دوران جنگ تحمیلی کاربرد خود را در روند بسیج گروه های اجتماعی منعکس ساخت. ایران توانست از طریق یکپارچه سازی ساختاری و بسیج اجتماعی موقعیت خود را در روند جنگ تحمیلی ارتقاء دهد. پرسش اصلی مقاله آن است که «فرهنگ اجتماعی چه نقشی در شکل بندی رفتار عمومی جامعه ایرانی در دوران دفاع مقدس داشته است؟» فرضیه مقاله به این موضوع اشاره دارد که «فرهنگ اجتماعی ایران مبتنی بر نشانه هایی از بیگانه هراسی و مقابله با تهدیدات بوده که در دوران دفاع مقدس منجر به بسیج گروه های اجتماعی برای مقابله با تهدیدات گردیده است». متغیر وابسته پژوهش را موضوع «دفاع مقدس» شامل می شود. مولفه های مربوط به فرهنگ مقاومت، بسیج اجتماعی و بیگانه هراسی، شاخص های متغیر مستقل خواهد بود. در انجام این پژوهش از روش تحلیل محتوا استفاده شده که بر شاخص های ارزشی، نگرشی، فرهنگ اجتماعی و الگوی کنش رفتاری جامعه ایران در دوران جنگ تحمیلی تاکید داشته است. در تبیین پژوهش از رهیافت «کنش اجتماعی فرهنگی» کاتزنشتاین در فرآیند بحران های راهبردی استفاده می شود.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، بسیج اجتماعی، فرهنگ مقاومت، بیگانه هراسی، کنش متقابل در برابر تهدیدات
  • یوسف محمدی مقدم، ندا کاوند*، محمدتقی عصار صفحات 137-166

    یکی از مسایلی که دین اسلام به آن اهمیت فراوان داده ، خدمت به مردم است.خدمت به مردم در تعالیم اسلامی و سیره اولیاء(ع)بعد از انجام واجبات، برترین وسیله برای تقرب به خداوند متعال و بارزترین جنبه ی اجتماعی عبادت می باشد. در صورتی که انگیزه خدمت به مردم سر لوحه همه انگیزه ها قرار بگیرد؛ مانند ایمان به خدا باعث صعود انسان به مقامات معنوی و جلب رضایت خداوند متعال می شود. بر این اساس در این پژوهش انگیزه خدمت عمومی درمنظومه فکری مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که بهترین منیع برای دستیابی به مولفه ها و شاخص های انگیزه خدمت به مردم می باشد؛ مورد بررسی قرار می گیرد.جامعه آماری پژوهش مکتوبات و بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از ابتدای دوره زعامت ایشان تا سال 1398می باشد.داده های پژوهش با بهره گیری از روش تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل و درنهایت مبتنی و شبکه مضمونها، الگویی فرایندی انگیزه خدمت عمومی طراحی و تبیین شد.بر اساس نتایج انگیزه خدمت عمومی از4 مضمون فراگیر،23 مضمون سازمان دهنده و 83 مضمون پایه شکل یافته؛ که هسته مرکزی آن همانا انگیزه خدمت عمومی است. یافته های پژوهش موید این مطلب است که از دیدگاه مقام معظم رهبری انگیزه خدمت عمومی از ارزش های دینی- معنوی(خدامحوری، ولایت مداری، معادگرایی و دین مداری)،ارزش های اجتماعی(عدالت گستری، مردم سالاری دینی، رفاه جمعی، اتحاد ملی ، انقلا ب مداری، استقلال خواهی ، اقتدارگرایی و استکبارستیزی)، ارزش های اخلاقی(ساده زیستی، شکیبایی، تواضع، ایثار و فداکاری و شفقت و مهربانی) و ارزش های حرفه ای(اخلاق حرفه ای، تقوای کاری ، مردم داری ، کار جهادی، معنویت کاری و کیفیت طلبی) شکل می گیرد.

    کلیدواژگان: انگیزه خدمت عمومی، خدمت به مردم، مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، تحلیل مضمون
  • مجتبی صباحی*، داود محمدی، احسان جعفری فر صفحات 167-191
    مهم ترین مولفه قدرت در تامین امنیت و حفاظت از منافع ملی، به دلیل نقش آن در بازدارندگی و مقابله با تهدیدات، توان دفاعی است. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) به عنوان ولی فقیه و فرمانده کل قوا نقش اصلی در تدوین و تبیین اصول و راهبردهای دفاعی کشور به عهده دارند. ازاین رو معرفت به اندیشه ها و راهبردهای دفاعی حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) در خصوص دفاع ما را، در درک مبانی دفاعی جمهوری اسلامی ایران هدایت می کند. از این رو، مقاله حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش است که مبانی فکری اندیشه دفاعی حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) چیست؟ در تبیین راهبرد دفاعی حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) یافته این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی و با مراجعه به بیانات ایشان گردآوری شده است نشان میدهد که راهبردهای ایشان در سه حوزه راهبردی دشمن شناسی، آمادگی رزمی و تهدید در برابر تهدید است که این مبانی از آیات قرآن، سیره معصومین (ع) و راه اندیشه امام خمینی (ره) استخراج شده است.
    کلیدواژگان: راهبرد دفاعی، دفاع هوشمند، دشمن شناسی، آمادگی رزمی، تهدید در برابر تهدید
  • مهدی توسلی، محمدرضا یزدانی زازرانی* صفحات 193-220
    تنوع قومی یکی از واقعیت های تاریخی- سیاسی ایران است. نتیجه گریزناپذیر این واقعیت، ضرورت اتخاذ و اجرای سیاست های قومی است که بتواند با برقراری و تنظیم ارتباط میان اقوام از یک سو و ارتباط اقوام و دولت از سوی دیگر، زمینه حفظ یکپارچگی، همبستگی، وحدت و وفاق ملی را فراهم نماید. مدیریت این تنوع به عنوان پدیداری اجتماعی، شامل اصل پویایی بوده و سیاست های موجود باید با توجه به شرایط و مقتضیات بهبود یابند. پژوهش حاضر در این راستا با توجه به مناقشه ایران- پژاک، با تمرکز بر تجزیه و تحلیل سیاست های قومی ایران در خصوص قوم کرد به دنبال شناسایی مشکلات در این زمینه و ارایه پیشنهاد برای ارتقای این سیاست ‍ ها، صورت یافته است. سوال اصلی پژوهش آن است که مسایل و چالش های سیاست های قومی در خصوص قوم کرد که می تواند بر اقدامات گروهک پژاک تاثیرگذار باشد چیست؟ روش پژوهش کیفی بوده و داده های گرد آمده از مصاحبه نیمه ساخت یافته با رویکرد کدگذاری باز و محوری اشتراوس و کربین، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است ایجاد اجماع هنجاری و قداست دادن به آن: تلاش برای ایجاد اشتراک در عقاید، آراء و دیدگاه های عمومی جامعه و پذیرش عملی شرایط موجود، تاکید بر ارزش های عام و مشترک، ایجاد رابطه طولی و عرضی میان خرده فرهنگ های محلی با فرهنگ ملی و انعطاف پذیری نسبی دولت ملی می تواند موجب ایجاد اجماع هنجاری در جامعه شود.
    کلیدواژگان: ایران، سیاست های قومی، قومیت گرایی، قوم کرد، گروهک پژاک
  • فتح الله کلانتری، عبدالعلی پورشاسب* صفحات 221-250
    ارتش ج.ا.ایران شامل چهار نیرو (زمینی، پدافند، هوایی و دریایی) با ماهیت تخصصی مجزا و فضای عملیاتی متفاوت است، تنوع در تخصص و محیط عملیاتی آجا، موجب تفاوت در راهبردها و نهایتا انحصارطلبی فرماندهی و کنترل می شود. الزام حضور سلاحها و تجهیزات و نیروهای متنوع با تخصص ها و فرهنگ سازمانی مختلف برای پاسخگویی به کنش های متنوع دشمن، نیاز به سامانه فرماندهی و کنترل یکپارچه و شبکه محور دارد که با توسعه ی زیر ساختهای ارتباطی امن و مستقل و پایدار و ایجاد وحدت فرماندهی، باعث همافزایی در طرحریزی، اجرا، کنترل، نظارت و ارزیابی مستمر عملیات مشترک نیروهای آجا میگردد. هدف اصلی تحقیق احصاء عوامل محیطی نقشآفرین و تدوین راهبردهای هم افزایی سامانه فرماندهی و کنترل آجا در عملیات مشترک است، نوع تحقیق کاربردی- توسعهای، روش تحقیق مرکب (توصیفی و زمینهای- موردی) با رویکرد آمیخته (کمی و کیفی) است. جامعه نمونه 74 نفر، روش جمعآوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای، یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است. بر اساس نتایج تحقیق تعداد 19 عامل (7 قوت، 3 ضعف، 7 فرصت و 2 تهدید) نقش آفرین احصاء شده است. از تلفیق عوامل بالا تعداد 12 مطلوبیت و 17 چالش به دست آمده است. برابر محاسبات مشخصات منطقه راهبردی در موقعیت تهاجمی معطوف به قوت قرار دارد، بر همین اساس تعداد 7 راهبرد برای هم افزایی مولفه فرماندهی و کنترل آجا در عملیات مشترک تدوین شده است. برای تحقق راهبردها الزام های 4گانه دانشی- منابع- ساختاری و قوانین و مقرارات ارایه شده است.
    کلیدواژگان: عملیات مشترک، فرصت، تهدید، قوت، ضعف
|
  • Mohamad Akraminia * Pages 9-34

    This article seeks to analyze the characteristics of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the holy defense. The main purpose of this article is to identify the characteristics of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the holy defense. The question is what are the characteristics of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the holy defense? In the form of research hypothesis, it seems that the characteristics of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the holy defense period were: revolutionary ideology, radical non-commitment, inspiration, export of the revolution, etc.The research is of applied type and has been done by descriptive and historical methods. Research data were collected by library method and document tools and analyzed by content analysis method. The results show that the characteristics of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the Holy Defense era were: revolutionary ideology, radical non-alignment, inspiration, export of revolution, balancing, regional defender, identity of resistance, modeling revolutionary action, geopolitical action and leader regional.

    Keywords: Foreign Policy, Iran, holy defense, ideology, revolution
  • Ghadir Nezamipour * Pages 35-59

    The purpose of this study is to identify the ontological and epistemological foundations of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the holy defense. The main question of the article is "What are the nuclear and epistemological signs of Iran's foreign policy during the holy defense?" The research hypothesis points to the fact that "the ontological forms of the foreign policy of sacred defense are based on the teachings of Islamism and on the signs of jihad and resistance, religious leadership and promise." "While the epistemological forms of foreign policy have been a function of the necessities of the Islamic Revolution of Iran in the field of revolutionary diplomacy, securing legitimacy and tactical expediency."The research is of applied type and has been done using descriptive and historical methods. The method of data collection is field and the tool of documents has been used to collect data and the collected data has been analyzed by content analysis method. The results of the research show that the hypothesis has been confirmed.

    Keywords: ontology, epistemology, Iranian Foreign Policy, Jihad, Resistance, Revolutionary Diplomacy
  • Reza Jahanfar, Mohsen Moradian *, Asemeh Ghasemi Pages 61-84

    The present study aims to explain the role of sports and sports institutions in the structure of the war (especially during the years of Iraq-Iran war),, and a combined approach has been used to achieve the main and secondary goals. . The reliability of the questionnaire is with Cronbach's alpha (0.892). After calculating the results of the questionnaire with Spss, in the next stage, interviews were conducted with 13 academic, military and sports experts. Maxqda software was used to analyze the content of the interviews and extract the categories and concepts and present the report. Finally, the results of the research are; 1- Despite the fact that sport affects the structure of war, but the influence of sports institutions in the structure of war is small. 2- Although sport was effective in the Iraq-Iran war, sports institutions could not become a factor in reducing tensions and conflicts in this war. Also, sport is not a factor in the escalation of the war and the escalation of the military conflict between Iraq and Iran. Of course, the presence of Iranian athletes on the front could increase the motivation of the Iranian people to participate in the war and provide social support for the continuation of the war process. Also in the main question (role of sports and sports institutions in the war) 6 main themes and 22 codes, in the sub-question the role of sports and sports institutions in the Iran-Iraq war, 4 main themes and 16 codes were identified.

    Keywords: Sociology, sports, sports institutions, war structure, Iraq-Iran War
  • Ebrahim Mottaghi *, Mahdi Ghorbani Pages 85-109
    Any regional conflict has an impact on the international political economy. Some international political economy theorists, such as Susan Strange, point out that many regional wars will be an organized attempt to regain control of economic resources. According to such an attitude, any attempt to control economic and strategic resources creates the necessary ground for the emergence of wars in new regions. Just as wars are intertwined with the international political economy, they are also intertwined with the political economies of the countries in the region and the actors involved. Iran's social and political life during the imposed war was influenced by the political economy of defense. The article uses a content analysis methodology and uses Robert Gilpin and Susan Strange's approach to international political economy indicators and regional conflicts. The main question of the article is what effect the imposed war has on Has the political economy of Iran left? »The article's hypothesis points to the fact that" the political economy of the Holy Defense led to negative economic growth and increased the coefficient of resistance and strategic capabilities in Iran. " And what can be referred to as a research finding is that; The imposed war paved the way for the activation of Iran's social, economic and strategic infrastructure, and although Iran's effectiveness diminished during the war, it did in the post-war period lead to the rise of political and social institutions and an increase in the coefficient. Economic growth and per capita income of the country.
    Keywords: comparative political economy, holy defense, Downturn, self-reliance, strategic self-sufficiency
  • Zohreh Poustinchi * Pages 111-136
    The Mutual interaction of society, culture and holly defenseThe social culture of Iranian society based on the “approach to countering threats” and “xenophobia” is an inevitable part of the Iran Iraq war. It related how to deal with the threats of the surrounding actors has always been part of the fundamental signs of Iran's political and social culture. The culture of dealing whit threats during the imposed war reflected its application in the process of mobilizing social groups. Iran was able to improve its position in the process of imposed war through structural integration and social mobilization. The main question of the article is “social and culture play what role of shaping the general behavior of Iranian society during the time of the Holy Defense?” The article hypothesizes is “Iran's social culture is based on signs of xenophobia and confrontation with threats, which has led to the mobilization of social groups to deal with threats during the time of the holy defense.” The dependent variable of the research includes the subject of “holy defense”. Components related to the culture of resistance, social mobilization and xenophobia will be indicators of independent variables. In this article, content analysis method has been used which has emphasized on value indicators, attitudes, social culture and behavioral patterns of Iranian society during the imposed war. Peter Katzenstein’s approach to “socio-cultural action” in the process of strategic crises is used to explain the research.Keywords: Holy Defense, Social mobilization, Culture of resistance, Alienation, Interaction against threats.
    Keywords: holy defense, Social mobilization, Culture of resistance, Alienation, Interaction against threats
  • Yosef Mohamadi Moghadam, Neda Kavand *, Mohamad Taghi Asar Pages 137-166

    One of the issues that the religion of Islam attaches great importance to is serving the people. Serving the people in Islamic teachings after performing their duties is the best means of approaching God Almighty and the most obvious social aspect of worship.If the motivation to serve the people is at the forefront of all motivations; Like faith in God, it causes man to ascend to spiritual positions and to please God Almighty. Accordingly, in this study, the motivation of public service in the intellectual system of the Supreme Leader, which is the best Source to achieve the components and indicators of the motivation to serve the people; will be examined. The statistical population of the research is the letters and statements of the Supreme Leader from the beginning of her tenure until1398.The research data were designed and explained using the thematic analysis method and finally based on the network of themes, a process model of public service motivation. Based on the results of public service motivation, it is formed of4comprehensive themes,23 organizing themes and 83basic themes; at its core is the motivation for public service. Findings of the research confirm that from the perspective of the Supreme Leader, the motivation for public service is based on religious-spiritual values(God-centeredness, guardianship, resurrectionism and religiosity),Social values(justice, religious democracy, collective welfare, national unity, revolutionaryism, independence, authoritarianism and anti-arrogance),Ethical values(biological simplicity, patience, humility,self-sacrifice, compassion and kindness)and professional values (professional ethics, work piety, democracy, jihadi work, work spirituality and quality) are formed.

    Keywords: Public Service Motivation, Serving the people, Supreme Leader (Modzaleh Al-Aali), Religious, Spiritual content analysis
  • MOJTABA SABAHI *, Davood Mohamadi, Ehsan Jafari Far Pages 167-191
    the most important element of power in securing national interests is defensive power because of its role in deterrence and against threats . ayatollah khamenei , as the supreme leader and commander - in - chief , is the main role in formulating and explaining the country 's principles and strategies . therefore , knowledge of the thought and defense strategies of imam khamenei should lead us to understand the defensive principles of islamic republic of iran . therefore , the present article seeks to answer this question that what is the intellectual basis of ayatollah khamenei 's defense thought ? in explanation of imam khamenei 's defense strategy , this research , which is based on descriptive - analytical method and referring to their statements , shows that their strategies in three areas of strategy , combat readiness and threats against the threat is extracted from the verses of the holy quran , the infallible imams and imam khomeini 's thought .
    Keywords: defensive strategy, smart defense, combat readiness, threat to threat
  • Mehdi Tavasoli, Mohammad Reza Yazdani Zazerani * Pages 193-220
    considering the Iran-PJAK conflict, by focusing on the analysis of Iran's ethnic policies regarding the Kurdish people, it seeks to identify problems in this field and with the aim of proposing to improve these policies in the conflict. In the present study, a qualitative method to gain a better understanding of the ethnic policies of the Islamic Republic of Iran regarding the Kurdish people and its impact on the formation and process of PJAK group and research data through the coding process, based on the systematic design of data theory based on Strauss and Carbin (1998) was analyzed. In the present study, semi-structured interviews were usedto explain a model for the ethnic policies of the Islamic Republic of Iran and its impact on the formation and process of actions of the PJAK group. The results showed that ethnic policy-making in the Islamic Republic of Iran theoretically has three levels: Cognitive level: The cognitive component of attitude is the information that a person has about the subject of attitude. This refers to the information and knowledge that a person acquires about the elements of ethnic identity. Emotional level: This component includes emotions that evoke the subject of attitude in the person. are among the feelings that people can have about their ethnic elements due to their ethnic status and level of readiness for action: often, attitude Have defined a kind of readiness for action; That is, it prepares a person's attitude to take action in dealing with the issue of attitude.
    Keywords: Iran, Ethnic Policies, Ethnicism, Kurdish Ethnicity, PJAK Group
  • Fathollah Kalantari, Abdolali Pourshasb * Pages 221-250
    The Army of the Islamic Republic of Iran consists of four forces (ground, defense, air and naval) with a separate specialized nature and different operational space. Requiring the presence of various weapons, equipment and forces with different specializations and organizational culture to respond to the various actions of the enemy, requires an integrated and network-based command and control system that by developing secure, independent and stable communication infrastructure and creating unity, leads to synergy. Continuous planning, implementation, control, monitoring and evaluation of joint operations of AJA forces. The main purpose of this research is to enumerate the role-playing environmental factors and to formulate synergistic strategies of AJA command and control system in joint operations. Sample population of 74 people, field data collection method and library, findings were analyzed using SPSS software. Based on the research results, 19 factors (7 strengths, 3 weaknesses, 7 opportunities and 2 threats) have been enumerated. From the combination of the above factors, 12 desirability and 17 challenges have been obtained. According to the calculations of the characteristics of the strategic area in the offensive position is focused on strength, accordingly, 7 strategies have been developed to synergize the command and control component of AJA in joint operations. In order to implement the strategies, the four requirements of knowledge - resources - structure and rules and regulations are presented.
    Keywords: joint operations, opportunities, Threats, strengths, Weaknesses